De Flierderbloesem

Flierderweg 3, 7213 LT Gorssel - Tel. 0651908099

www.groenesaar.nl

Tuin de Flierderbloesem is een verrassende groene oase waar je zeker geïnspireerd raakt. Organische vormen en weelderinge beplanting kenmerken het ontwerp. Vaste planten zijn vermengd met siergrassen en bijzondere eenjarige planten. Verharde en onverharde paadjes leiden naar steeds een ander deel van de tuin wat mooie doorkijkjes oplevert; ruimtelijk en intiem tegelijkertijd. De siermoestuin met groentes, snij- en eetbare bleoemen kent geen strakke regels, maar is lekker losjes wat een weelderig resultaat oplevert. In de kassen vind je kuipplanten en tomaten. Tijdens de open tuin is er een plantenverkoop.

 

De Hoefslag

Hoefslag 12, 7213 BW Gorssel - Tel. 0575492183

www.tuindehoefslag.nl

Aan de oostkant van het dorp Gorssel ligt, verscholen achter de bebouwing, omzoomd met oude bomen een verrassende landschapstuin. De tuinaanleg vormt een mooie overgang naar de achterliggende weilanden aan de rand van het dorp en het buitengebied van landgoed Amelte. De tuin heeft een oppervlakte van 3700 m2 en bestaat uit golvende borders langs een slingerend gazon. Grassen en natuurlijk uitziende groepen vaste planten zorgen voor een gevoel van ruimte en rust. Vanuit verschillende wandelpaden en zitplekken zijn doorkijkjes telkens weer spannend. 
In de tuin van Dorth

Bathmenseweg 10, 7216 PB Kring van Dorth - Tel. 0630813099

www.indetuinvandorth.nl

In de Tuin van Dorth valt veel te beleven! Deze natuurlijke landschapstuin, waar milieuvriendelijk wordt getuinierd, laat zien hoe bijzondere soorten verweven kunnen worden met inheemse soorten. U kunt hier in alle rust dwalen langs fleurige borders met siergrassen en bijzondere heesters en bomen. Langs de mooie vijver met bloemenwal naar de moestuin, boomgaard, voedselbosje in aanleg, wilde wei en houtsingel. Tal van idyllische zitjes bieden u telkens weer een nieuwe en verrassende blik op deze fijne tuin. Tijdens de open tuindagen is er ook een plantenkweker, wilgenvlechtster en een expositie van tekeningen. Heerlijk overnachten de de B&B kan ook.
De Isselwaard

Mettrayweg 65, 7211 LC Eefde - Tel. 0575472956

 

Achter de bosrand van de oude Mettrayweg bevindt zich klein landgoed De Isselwaard. Via de oprijlaan met rododendrons komt u in de weidse tuin met boomgaard, een poel en zicht op de uiterwaarden van de IJssel. De tuin heeft een oppervlakte van een hectare. Rond de boerderij bevinden zich de diverse borders met vaste planten en veel bijzondere bomen, omzoomd door beukenhagen. Verschillende terrassen met zitjes zorgn voor rust en kijkgenot. In de tuin bevindt zich Galerie Nikko met abstracte schilderkunst. Op het landgoed bevindt zich ook B&B De Isselwaard.

 

 

Het Klapzand (Hester Kramer)

Flierderweg 10a, 7211 LN Eefde - Tel. 0644434448

 
Verborgen aan een zandweg, 800 meter van De Flierderbloesem ligt tuin Het Klapzand. Een ruim 2000 m2 schaduwrijke bostuin, met enkele zonnige borders. Over kronkelende bospaadjes en langs een vijvertje wandelt door deze bijzondere tuin met verrassende doorkijkjes. In de tuin vindt u veel robuuste vaste planten, onder andere Phloxen en Daglelie en heesters zoals Camelia, Cornus Kousa, Japanse esdoorn en Bamboe. Er is een kleine moestuin met verhoogde bedden. In struiken en bomen groeien klimplanten, kortom een tuin in beweging.

 

Theetuin Kamperfoelie

Kamperweg 1a, 7213 AP Gorssel - Tel. 0616442338

www.theetuinkamperfoelie.nl

Theetuin Kamperfoelie ligt aan de rand van Gorssel op een idyllische plek, verscholen onder monumentale eiken, maar met een weids uitzicht. De tuin heeft een oppervlakte van ruim anderhalve hectare. In de binnetuin zijn diverse borders aangelegd met vaste planten, voorjaars- en zomerbollen en rozen. De buitentuin is landschappelijk ingericht met struikenborders, een boomgaard, moestuin en een grote vijver. De vele zitje bieden een uniek uitzicht op de tuin en u kunt tijdens het tuinweekend genieten van koffie en lunch. Ook kunt u overnachten in het luxe gastenverblijf en de B&B.
De IJssel

Het uiterwaardengebied van de IJssel tussen Deventer en Zutphen leent zich voor prachtige wandel- en fietstochten.

Restaurants en verblijf

Gorssel en directe omgeving kent veel horeca- en verblijfsvoorzieningen. Alles op loop- of fietsafstand.

Museum MORE 

Midden in de sfeervolle dorpskern
van Gorssel bevindt zich het
grootste museum voor Neder­lands Modern Realisme, Museum MORE. 

Hoofdstraat 

De Hoofdstraat heeft tal van winkels én een groen karakter dat kenmerkend is voor Gorssel en omgeving met bossen, heide en uiterwaarden.

© Copyright TUINRONDJEGORSSEL 2022